DETOX! Funker det på meg?

- Neppe, tror min gode venninne Ailo. 

Da hun hørte om prosjekt Stop Shop 2013, bare himlet hun med øynene og slo fast, nærmest i en bisetning, at  "det greier du aldri", 

Og når sant skal sies, så er jeg nok den første til å stille meg i køen over folk som ikke trur jeg kan klare en materiell detox. Det verste blir nok bladene. Interiørbladene og KK. Jeg kjøper skammelig mye blader, noe som selvsagt får meg til å ville ha enda mere materielle ting. Det er disse bladene nemlig utrolig flinke på å motivere til: "Dine beste shoppingtips NÅ" (Siste KK) For ikke å snakke om alle tingene vi "trenger" til hjemmet. Nye puter, lamper, tepper, vaser, bilder, lysestaker, buddhafigurer, englevinger og små, rare hus til å sette telys inni til vinduskarmene våre.

Og sko. Jeg blacker ut når jeg skal inn i en skobutikk for å se etter praktiske sko, og ender opp, sinnsyk i gjerningsøyeblikket, med å kjøpe meg enda et par selskapssko. Som jeg aldri bruker fordi jeg simpelthen ikke greier å gå i slike fine heler. Så ender jeg opp med å trampe rundt i fjellskoa til mora mi istedet. 

Sånn, da har jeg bekjent mine verste shoppingsynder. Eller vent. Søren. Jeg bruker også uforskammet mye penger på dyre rynkekremer. Dag- og nattkremer, serum, masker, rensegeler og peelinger. (Kjære høyere makter, bare ikke la mannen min lese dette). 

MEN nå er det slutt. Fram til jul skal jeg begynne på nedtrapping av materiell luksus. Og etter jul håper jeg å være fedig detoxa til å ta fatt på et helt år uten shopping! Jeg skal lese bøker i stedet for blader, og eventuelt låne magasiner på biblioteket. Jeg skal bytte, arve og få. (..!?)

Og for pengene som blir til overs skal jeg bruke til å reise! I teorien en klassisk vinn-vinn-situasjon. Så får vi se hvor lenge det varer. Og ser noen meg på veg inn i en skobutikk, vær så snill og stopp meg fra å shoppe. Men vent til etter jul ...

 

I gang med julegaveprosjekt: hjemmestrikkede strømper! 

 
 

3 kommentarer

Mamma

20.11.2012 kl.12:00

Som jeg skulle skrevet det selv ! Jeg gru-gleder meg til å gå igang. Jeg blir nødt til å ta en pause fra alle magasinabonnementer (utenom mat-bladet Tara Smak - det digger jeg) og jeg lukker nå bestemt ned - uten å lese dem- alle "friste-mail" som kommer i mailboksen min fra de utallige steder jeg har handlet tidligere. Jeg vet det tøffeste blir å få H&M-sommer-katalogen og den andre tykke fra LaRedoute i posten rett over nyttår....Får bare hive dem med det samme de kommer. Dette kan vi fint klare!! heg har tenkt å spe på reisekassen med å selge alle de ting jeg ikke bruker på Finn.no (bl.a. har jeg samme "sko-problem" som deg, kjøper dusinvis og bruker kun to par) det burde du også prøve! Lykke til !

vilblifrisk

20.11.2012 kl.12:18

Haha. Nå lo jeg godt. Unnskyld, jeg forstår at det er et frustrerende luksusproblem. Har dessverre ingen gode tips. Shopping- rehab kanskje??

fargeglad

20.11.2012 kl.18:20

Veldig bra og morsomt innlegg:)

Skriv en ny kommentar

hits